Samen veranderen we de wereld.
Van wegwerp- naar herbruikbaar.
Eén maaltijd per keer.

ONZE MISSIE:

reCIRCLE streeft ernaar het gebruik van wegwerpverpakkingen voor meeneemmaaltijden te beperken.

reCIRCLE ontwikkelt een netwerk van partners (restaurants, bedrijfskantines, ziekenhuizen…) die reCIRCLE herbruikbare containers aanbieden als alternatief voor eenmalige verpakkingen. De containers kunnen overal in België worden geruild.

Een manier om een flexibele en soms onvoorspelbare levensstijl te combineren met een ecologische benadering.

HOE WERKT HET?

1. Ga naar een partnerrestaurant met of zonder reCIRCLE-container

Alle restaurants in het netwerk kunnen worden geïdentificeerd op de kaart van de partners

2. Bestelling nemen

Als u geen reCIRCLE-container bij u heeft, betaal dan 10€ en kies voor een herbruikbare reCIRCLE-container in plaats van een wegwerpcontainer. Als u een reCIRCLE-container bij u heeft, kunt u deze hergebruiken of omruilen voor een identiek model of een ander model uit het assortiment

3. Eet uw maaltijd buitenshuis

Eet waar je maar wilt: op kantoor, in het park, thuis...

4. Maak na de maaltijd uw keuze!

Was, hergebruik, ruil of breng uw reCIRCLE-container terug naar een partnerrestaurant

WAAROM HERGEBRUIK?

Door het gebruik van een reCIRCLE-container bespaart u kostbare grondstoffen. In feite is het 7 keer hergebruiken ervan milieuvriendelijker dan het gebruik van wegwerpverpakkingen

U kunt de reCIRCLE-container ook thuis, als lunchbox of op reis gebruiken. Omdat de containers en deksels afzonderlijk kunnen worden gestapeld, nemen ze weinig ruimte in beslag.

Dankzij de reCIRCLE-container beperkt u ook het voedselverspilling: u neemt uw restjes mee om ze later op te eten, u hoeft ze niet meer met de verpakking weg te gooien!

Dus we vragen u: waarom niet hergebruiken?

 

HOE HERBRUIKBAAR TE HOUDEN IN HET TIIJDPERK VAN COVID-19

Zoveel restaurants doen nu take-out. Het veroorzaakt zoveel onnodige verspilling! Het aanbieden van herbruikbare verpakkingen is ook mogelijk in het Covid19-tijdperk, omdat de reCIRCLE-containers zijn ontworpen om een perfecte hygiëne te garanderen.

De reCIRCLE-container is een veilige verpakking voor levensmiddelen, dankzij de hermetische sluiting en de hygiënische reiniging. De ronde vorm maakt de containers gemakkelijker te stapelen, te sluiten en hygiënisch te reinigen. Het deksel is ook ontworpen om 100% wasbaar en droogbaar te zijn. Daarom zijn er geen clips of siliconenvelgen, die altijd moeilijk te reinigen zijn. Met een reCIRCLE-container is de voedselveiligheid dus gegarandeerd.

 

Om de reinheid nog verder te verhogen, raden wij aan om de containers met de opening naar beneden op te slaan en te tonen en niet te veel tegelijk te stapelen.

 

 

 

Het is belangrijk dat we u herinneren aan het concept van hygiëne. Als u de afwas doet voor uw klanten, zet uw vaatwasser dan op minimaal 80 graden op de spoelcyclus! Op die manier kunt u er zeker van zijn dat uw containers echt schoon zijn.  

 

Als u de containers van uw klanten vult, kunt u een van uw deksels als tray gebruiken. Ook kunt u, om zeker te zijn, tussen de klanten door het “deksel van de tray” kort ontsmetten. Wanneer u een opscheplepel gebruikt om te serveren, zorg er dan voor dat deze de container niet raakt. 

 

Indien u geen gebruik wenst te maken van een container van buitenaf, biedt u uw klant aan om zijn recipiënt RECIRCLE in een bak te plaatsen die u later zal wassen en om te ruilen voor een reCIRCLE-container uit uw voorraad.

ONZE VISIE

"Het beste afval is het afval dat nooit wordt geproduceerd."