FAQ

Waarom bestaat reCIRCLE?

Het aantal meeneemmaaltijden is toegenomen, wat heeft geleid tot een toename van het afval van wegwerpverpakkingen. We wilden een oplossing vinden om deze verspilling, die vaak een gemiddelde gebruiksduur van 30 minuten heeft, te verminderen. We droomden van een 100% cirkelvormig systeem, gemakkelijk te gebruiken en zo min mogelijk beperkend, waardoor de consument een perfect hygiënische herbruikbare voedselcontainer zou kunnen lenen van restaurant A en deze vervolgens zou kunnen terugbrengen naar restaurant B, waarbij plastic afval zou worden vermeden. Wij bieden u deze mogelijkheid graag aan dankzij het reCIRCLE-netwerk!

Waarom een netwerk?

Dit systeem maakt het mogelijk om uw maaltijd naar de verschillende borden en plaatsen te brengen met behulp van dezelfde container. Dit voorkomt dat u uw eigen container van thuis mee moet nemen of dat u er telkens een moet kopen als u een ander bord of een andere plaats bezoekt.  Want delen is beter voor het milieu dan bezitten!

Wat zijn de voordelen van reCIRCLE voor de gebruikers?
 • U eet in een aangepaste container: reCIRCLE containers zijn speciaal ontworpen om uw afhaalmaaltijd nog aangenamer te maken. De grootte van de kom of het bord is groot en rond, BPA-vrij, luchtdicht, geschikt voor magnetron, oven tot 120°C, diepvriezer, vaatwasser.
 • Een enkele storting om te profiteren van 5 containers van verschillende afmetingen. U kunt een container van één maat gratis omruilen voor een container van een andere maat.
 • U hoeft niet bij elk bord of elke plaats die u bezoekt een andere container te kopen.
 • U kunt er zeker van zijn dat uw container door de partners wordt geaccepteerd.
 • U kunt uw container lenen van een punt A, bijvoorbeeld naast uw kantoor, en deze terugbrengen of omruilen op een punt B, bijvoorbeeld in de buurt waar u woont.
 • U kunt vooraf bestellen omdat de partner uw maaltijd kan bereiden in de containers die hij of zij op voorraad heeft. Je kunt het dan omruilen als je je maaltijd ophaalt.
 • Geniet van uw maaltijden met een goed geweten en zonder verspilling
Hoe werkt het reCIRCLE-systeem voor de gebruiker?

reCIRCLE is niet alleen de aankoop van een container. Door een aanbetaling van 10€ te doen, sluit u zich aan bij het reCIRCLE-systeem, komt u in de grote beweging van hergebruik terecht en neemt u deel aan het veranderen van de manier van consumeren. Hoe werkt het? Kijk hier.

Hoeveel kosten reCIRCLE-containers?

Alle reCIRCLE-containers kosten EUR 10,00 per stuk, wat het systeem gemakkelijk maakt voor iedereen. U betaalt slechts eenmaal EUR 10,- en u maakt deel uit van de hergebruiksbeweging!

Waar kan ik op dit moment het reCIRCLE-systeem vinden?

U kunt de reCIRCLE-containers bij alle hier genoemde partners gebruiken.

Waar kan ik een reCIRCLE-container vinden?

reCIRCLE-containers zijn ter plaatse verkrijgbaar bij reCIRCLE-partners.

Wat gebeurt er als mijn container niet past bij de maaltijd die ik heb besteld?

reCIRCLE-containers zijn verkrijgbaar in verschillende modellen. Als de partner die u bestelt een ander formaat gebruikt, kunt u zonder extra kosten vragen om uw container om te ruilen voor een ander model.

Hoe weet u welke containers een partnerrestaurant aanbiedt en terugneemt?

Op de kaart van elke partner wordt in het tabblad “meer informatie”, dat hier beschikbaar is, het type aangeboden containers aangegeven. Aan de andere kant kan elke container worden geretourneerd aan elke partner, ongeacht het model.

Bent u uw reCIRCLE-container thuis vergeten?

Geen probleem. Je hoeft alleen maar een nieuwe te lenen, die je kunt terugbrengen en je EUR 10,- terugkrijgen.

Waar en hoe kan ik mijn reCIRCLE-container omruilen/retourneren?

U kunt reCIRCLE-containers terugbrengen bij elke partner in het netwerk. U kunt uw container omruilen zonder extra kosten of u krijgt uw geld terug. Het is belangrijk dat reCIRCLE-containers compleet (container en deksel) en in goede staat worden geretourneerd. Als de reCIRCLE-container binnen 24 uur wordt geretourneerd, is een spoeling van de container voldoende, de partnerinstelling zorgt voor de was. Als het niet binnen deze tijd kan worden geretourneerd, moet het om hygiënische redenen worden gewassen. reCIRCLE containers kunnen ook thuis of op kantoor worden gewassen en vervolgens worden bijgevuld in een partnerrestaurant.

Kan de partner weigeren om te ruilen of mij terugbetalen?

Om uw reCIRCLE-container om te ruilen of een terugbetaling te vragen, moet de container volledig en in goede staat zijn. Is dat niet het geval, dan heeft de partner het recht om de omruiling of terugbetaling te weigeren. Als de container niet meer bruikbaar is, nodigen wij u uit om de container bij de partner achter te laten, zodat wij deze kunnen terughalen voor recycling.

Wat moet ik doen als mijn container defect is?

U kunt het terugsturen naar een van de partnerinstellingen. Als de schade niet uw verantwoordelijkheid is, zal de partner de container voor u omruilen. reCIRCLE zal de defecte materialen recupereren en laten recycleren.

Wat moet ik doen als mijn deksel defect is?

U kunt een deksel kopen voor 1€ bij de partner. U kunt uw defecte deksel terugbrengen naar een van de partnerbedrijven. reCIRCLE zal de defecte materialen recupereren en laten recycleren.

Wat zijn de modellen van de reCIRCLE-containers?

Er zijn 5 verschillende maten reCIRCLE containers, alle details van het assortiment vindt u hier.

Kan ik de container in de vaatwasser zetten?

Ja, de reCIRCLE-containers zijn zeer goed bestand tegen de vaatwasser.

Is de reCIRCLE container waterdicht?

Ja, het sluitsysteem is ontwikkeld om ervoor te zorgen dat de container waterdicht is. Er is geen clip of siliconenrand, omdat deze altijd moeilijk te reinigen zijn.

Kan de container in een conventionele oven of in een magnetron worden geplaatst?

Ja, de reCIRCLE-container kan zonder grill in de oven tot 121°C en zonder deksel in de magnetron worden gezet. Onze analyse toont aan dat er geen migratie is tussen de container en het voedsel wanneer de container wordt verwarmd, zodat u uw maaltijd veilig kunt heropwarmen in de reCIRCLE-container.

Kan de reCIRCLE container in de vriezer?

Ja, het kan gebruikt worden om voorraden in te vriezen.

Wat is het materiaal dat wordt gebruikt om de reCIRCLE-containers te maken?

Alle producten zijn gemaakt van PBT (container) en PP (deksel). Deze materialen zijn FDA-goedgekeurd en SQTS-tests bevestigen dat ze vrij zijn van schadelijke stoffen. De voor de productie gebruikte granulaten zijn bij voorkeur afkomstig van d’Europe. reCIRCLE kan op verzoek een verklaring van conformiteit afgeven. Alle producten zijn gemaakt van gecertificeerd voedselveilig plastic. Ze bevatten geen BPA (bisfenol A) en zijn dus veilig voor de menselijke gezondheid. Meer informatie over de materialen en de redenen waarom we voor plastic hebben gekozen, vindt u hier.

Waarom de kleur aubergine?

Het is een kleur die harmonieert met alle voedingskleuren: tomaatrood, worteloranje, kerriegeel, sausbruin of saladegroen.  Aubergine is ook de kleur van een echte beweging voor de verandering van onze consumptiegewoonten en als zodanig wil het herkenbaar zijn in de straat en op alle plaatsen waar de gebruikers ervan wonen. We moesten dus een totaal onbekende kleur kiezen die zich onderscheidt van het gebruikelijke wegwerpservies en die zichtbaar is, zonder dat sʼimposer naar de kleuren van het eten kijkt. Het is ook een mannelijke en vrouwelijke kleur. Aubergine is de kleur van de hergebruiksbeweging!

Waarom hergebruik?

Wij garanderen minstens 200 wasbeurten, of zelfs meer als u onze producten correct gebruikt. Door de reCIRCLE-container slechts één keer per week te gebruiken, vermijdt u de productie van 52,5 liter afval in één jaar. Door uw reCIRCLE-containers te wassen en te hergebruiken, bespaart u kostbare grondstoffen. In feite is het zeven keer wassen van de reCIRCLE-container milieuvriendelijker dan het gebruik van wegwerpschotels. Je laat de mensen om je heen zien dat het milieu en de toekomst van de planeet belangrijk voor je zijn. U kunt de reCIRCLE-container ook thuis, als snackbox of op reis gebruiken. Omdat de containers en deksels afzonderlijk kunnen worden gestapeld, nemen ze weinig ruimte in beslag.

Dankzij de reCIRCLE-container beperkt u ook het voedselverspilling: u eet de restjes bij de snack of ’s avonds en hoeft ze niet met de verpakking weg te gooien.

Dus we vragen u: waarom niet hergebruiken?

Is een reCIRCLE-container milieuvriendelijker dan een composteerbare verpakking?

Ja, de reCIRCLE-container produceert geen afval. De productie van composteerbare verpakkingen verbruikt voortdurend nieuwe grondstoffen. Veel van deze soorten verpakkingen worden niet goed gerecycleerd, ofwel omdat ze niet in de juiste bak zitten, ofwel omdat de ontbindingstijd te lang is voor de composteercentra in België. Het grootste deel van dit afval wordt dan ook verbrand, wat kosten met zich meebrengt op het gebied van energie en C02-emissies.  Daarom bevelen veel studies, deskundigen en bevoegde autoriteiten hergebruik aan.

Wat is het ecologisch evenwicht per type verpakking?

De ecologische balans is hier beschikbaar.

Verbruiken het transport en het wassen van de containers niet veel energie?

Nee. Het wassen en transporteren van de vaat vereist lʼénergie, maar veel minder dan de productie van dʼun wegwerpcontainers. Onze ecologische balans heeft aangetoond dat ondanks het wassen, gemiddeld zeven toepassingen (afhankelijk van het referentiemateriaal) voldoende zijn voor quʼun reCIRCLE container om meer respect te hebben voor lʼenvironnement quʼun disposable packaging. Om deze sʼajoute lʼéconomie van grondstoffen verkregen door tal van hergebruiken. De ecologische balans is hier beschikbaar.

Hoe werkt het reCIRCLE-systeem voor restaurateurs?
 • U koopt minimaal 20 reCIRCLE containers aan 8,26€ excl. btw/stuk.
 • U wordt partner van het reCIRCLE-netwerk. U bent zichtbaar op onze website en sociale netwerken.
 • U biedt uw klanten een reCIRCLE-container aan voor 10€ (inclusief BTW).
 • Na het nuttigen van zijn gerecht kan uw klant zijn reCIRCLE-container bij u thuis of bij een andere partner van het netwerk hergebruiken, omruilen of terugbrengen.
Wat zijn de voordelen van reCIRCLE voor restaurants?
 • U biedt een of meer AANGESPASTE CONTAINERS aan. reCIRCLE-containers zijn speciaal ontwikkeld om meeneemmaaltijden nog aangenamer te maken: de grote, ronde, BPA-vrije, luchtdichte, magnetron-veilige, microgolfoven-veilige, vriezer-veilige, vaatwasser-veilige, ronde kom of bord-formaat.
 • BESPARINGEN: u bespaart geld door uw verbruik van wegwerpverpakkingen te verminderen. Herbruikbare herbruikbare containers kost u niets (aankoopprijs = verkoopprijs). U kunt ze kopen in kleine hoeveelheden (20 stuks) zodat u geen grote hoeveelheden hoeft op te slaan.
 • LOYALITEIT: uw klanten zullen het systeem geweldig vinden en zullen regelmatig terugkomen! U maakt deel uit van het reCIRCLE-netwerk, uw vestiging staat op onze website en onze klanten zullen u gemakkelijk vinden!
 • IMAGO: Verbeter het imago van uw bedrijf bij uw klanten! Steeds meer mensen zetten zich in voor de toekomst van de planeet en maken verantwoorde keuzes.
Hoeveel kost het om lid te worden van reCIRCLE?

Door minimaal 20 reCIRCLE-containers aan te schaffen voor 8,26€ excl. btw, maakt u deel uit van het reCIRCLE-netwerk. U kiest één of meerdere modellen.

Wat is de beste manier om op te slaan?

De reCIRCLE-containers nemen weinig ruimte in beslag. Ze kunnen in elkaar gestapeld worden, met of zonder deksel.

Hoe was ik de reCIRCLE-CONTAINERS?

Als u de afwas voor uw klanten doet, was dan de reCIRCLE-CONTAINERS in uw vaatwasmachine minimaal 80 graden in de spoelgang! Op deze manier kunt u er zeker van zijn dat uw containers echt schoon zijn.

Wat zijn de belangrijkste dʼhygiëneprincipes die moeten worden gevolgd in het systeem voor hergebruik?

Gebruikte reCIRCLE-containers worden altijd gesloten teruggenomen en worden niet opgeslagen in de voedselbereidingsruimte. reCIRCLE-containers moeten niet boven het voedselbuffet worden geruild of gevuld, maar ernaast. Bovendien moeten gebruikte reCIRCLE-containers zo snel mogelijk worden gewassen en gespoeld bij een aanbevolen temperatuur van 80°C. Ze moeten dan worden gedroogd bij l’aire en/of l’aide d’un clean rag.

Welke modellen kunt u kiezen?

Voorbeeld van schotels voor de verschillende modellen:

Box 1: noedels, salades, bagels, rijstkommen, pasta, panini’s en sandwiches, andere culinaire creaties …

Box 2: een twee-componenten menu, salades met bijgerechten, hoofdgerecht en dessert, …

Box menu (bord): sushi, multi-component menu’s/salades (expl: koolsla, humus, bieten…), …

Box mini: salades, pasta, fruitsalades, muesli, soepen, …

Beker: soep, yoghurt, dessert, muesli, smoothies, koffie, thee, ….

Wij adviseren u persoonlijk volgens uw aanbod.

Wat is de grootte en het gewicht van de containers en de deksels?

Doos 1: Gewicht: 160 g (deksel: 60 g. Afmetingen: diameter: 19,6 cm – H: 6,8 cm

Doos 2: Gewicht: 186 g (deksel: 60 g. Afmetingen: diameter: 19,6 cm – H: 6,8 cm

Menubox ( bord ) :Gewicht: 169,4 g (deksel: 94 g). – Afmetingen: diameter: 24,3 cm – H: 4,3 cm

Doosje mini: Gewicht: 113,2 g (deksel: 44 g). Afmetingen: diameter: 16,8 cm – H: 5,5 cm

Beker: Gewicht: 78,5 g (deksel: 14 g). Afmetingen: diameter: 10,2 cm – H: 8,9 cm

Waarom kan ik mijn logo niet op de deksels en verpakkingen zetten?

reCIRCLE is een open, cirkelvormig, herbruikbaar systeem. Klanten kunnen een reCIRCLE-container overal in het reCIRCLE-partnernetwerk ophalen, gebruiken en retourneren.

Hoe kan ik de voorraad weer aanvullen?

Wanneer u voorraad nodig heeft, belt of mailt u ons. We leveren binnen 5 werkdagen.

Wat moet ik doen als een gebruiker mij reCIRCLE-containerafmetingen terugbrengt die ik niet in mijn winkel gebruik?

Als partner moet u alle modellen uit het assortiment terugnemen. Wanneer u modellen heeft die u niet gebruikt, nemen we ze terug of ruilen we ze om.

Covid19: Is het altijd veilig om herbruikbare containers te gebruiken?

Ja, een herbruikbare container veilig gebruiken is mogelijk door hier onze aanbevelingen op te volgen.